BIO Ghee – masło klarowane bez laktozy 340 ml (280 g)

Kod: 8106
Nowość
42 zł
Na stanie
Opcje dostawy

Ciesz się smakiem i zapachem masła, ale bez laktozy i ciężkiego brzucha po smażeniu. BIO ghee to złoty środek, po który możesz sięgnąć kiedykolwiek, gdy odpalasz kuchenkę.

  • Masło klarowane wyprodukowane ze świeżego masła z BIO hodowli.
  • dzięki wysokiemu punktowi dymienia nie przepala się, więc nawet po usmażeniu nie będzie Ci ciężko.
  • pozbawione większości laktozy i kazeiny.
  • źródło witamin A i E, które wspierają odporność.
  • nawet po otwarciu nie musisz go przechowywać w lodówce - gdziekolwiek, w ciemnym miejscu wytrzyma bez problemu 3 miesiące, a może i więcej.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

BIO GHEE MASŁO KLAROWANE BEZ LAKTOZY

Uwielbiasz smak masła, ale smażenie na maśle nie jest dobre dla Twojego trawienia? Albo nie kumplujesz się z laktozą? Nie musisz rezygnować z masła. Sięgnij po to klarowane - po ghee. Dzięki wysokiemu punktowi dymienia nie przepala się, a co więcej jest pozbawione większości laktozy.

BIO ghee to świeży tłuszcz maślany, wyprodukowany z masła z BIO hodowli. W sezonie, jego podstawą jest mleko od krów, które swobodnie pasą się na łąkach. A to jest super, nie tylko dla krówek, ale także dla Ciebie. Grass-fed mleko doda ghee nie tylko zdrowszy kolor, ale podniesie w nim także ilość witamin A i E, które wesprą odporność.

Na czym polega czar ghee?

  • Smakuje i pachnie jak klasyczne masło, ale ma wyższy punkt dymu. Dzięki temu się nie przepala i nawet, gdy będziesz na nim smażyć, nie będzie Ci ciężko.
  • Chodzi o masło, które dzięki procesowi klarowania jest pozbawione większości laktozy i kazeiny. Spokojnie możesz je wpuścić do swojej kuchni nawet, jeżeli cierpisz na nietolerancję laktozy.
  • Jest źródłem witamin A i E, które wspierają Twoją odporność.
  • Znajdziesz w nim także kwas masłowy, który zrównoważy poziom Twojego trawienia - pomaga jelitom bronić się przed zapaleniami i utrzymuje w organizmie zdrowy poziom insuliny.
  • Nawet po otwarciu nie musisz go przechowywać w lodówce. Gdziekolwiek w ciemnym miejscu powinno wytrzymać bez problemu 3 miesiące, a nawet dłużej. Ale najprawdopodobniej nie wytrzymasz Ty i niedługo po otwarciu będziesz wyskrobywać resztki z dna.

BIO Ghee_340
BIO Ghee_340

Gdzie można je stosować?

Ghee to superjedzenie, po które możesz bez problemu sięgnąć zawsze, gdy rozgrzewasz kuchenkę. Gdy chcesz smażyć, piec, gotować lub omaścić owsiankę czy knedle owocowe.

Skład

BIO bezzwodny tłuszcz maślany (mleko) min. 99 %.

Wartości odżywcze w 100 g

Wartość energetyczna 3677 kJ / 878 kcal, tłuszcz 99,8 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 70 g), węglowodany 0 g (w tym cukry 0 g), białko 0 g, sól 0 g.

Zastosowanie

Odpowiedni do zimnej i ciepłej kuchni. Nadaje się do gotowania, pieczenia i smażenia.

Dystrybutor

StrongMed s.r.o.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Superfoods
EAN: 0764460216431

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Opinie

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Required fields

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa