Proszek kakaowy 10-12% tłuszczu
Kod: 2409/200 2409/400 Wybierz wariantProdukty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Proszek kakaowy 10-12% tłuszczu
Smak czekolady prosto ze źródła.
Nasz proszek kakaowy wytwarzany jest z nieprażonych ziaren kakaowych . Powstaje w wyniku tłoczenia masy kakaowej, podczas którego w procesie tłoczenia oddziela się masło kakaowe. Pozostała część nazywa się ciastem kakaowym. Zawiera od 10 do 12% masła kakaowego . Po zmieleniu powstaje proszek kakaowy.
Sproszkowane ziarna kakaowe są bardzo ważnym przeciwutleniaczem . Zawiera magnez, wapń, żelazo, potas, miedź, cynk i mangan, a także witaminy z grupy B, witaminę C i E.
Kakao jest najbogatszym źródłem organicznej siarki w przyrodzie.
![]() |
Kakao
|
Skład
Proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu (zawartość masła kakaowego min. 10%).
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna: 1450 kJ / 349 kca, tłuszcze 13,10 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,9 g), węglowodany 14,6 g (w tym cukry 0,45 g), białko 24,65 g, błonnik 37,2 g, sól 0,047 g
Zastosowanie
Odpowiedni do pieczenia, przygotowywania napojów kakaowych lub wyrobów czekoladowych, idealny do kasz, koktajli itp.
Alergeny
Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzeszków ziemnych, orzechów, jaj, mleka, białek mleka, laktozy oraz zbóż zawierających gluten.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, mrozem i wilgocią. Upewnić się, że opakowanie jest dobrze zamknięte.
Kraj pochodzenia
Madagaskar
Producent
StrongMed s.r.o.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Owsianki i kaszki |
---|---|
EAN: | Wybierz wariant |
Forma: | proszkowa |
Zgodnie z dietą: | bez laktozy, bez glutenu, bez sztucznych słodzików, bez słodzików, weganin |
Smak: | Bezsmakowe |
Odżywianie: | Zdrowe odżywianie |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Dodaj ocenę
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.